Toen Peter Mooij (Opmeer, 1978) jong was, wilde hij maar één ding, een dynamische baan! Er werd gekozen voor een carrière bij Defensie, maar hier kreeg hij de honger niet gestild. Wel leerde hij in deze vijf jaren al op jonge leeftijd om te gaan met een hoge werkdruk en het opereren in een team. Meer van de wereld zien op zijn eigen manier, dat is wat Peter wilde. En dus werd Nederland verlaten, de wijde wereld in…

In deze periode werden de interesses voor smaken van andere culturen gewekt. Van mooie avonturen op Cattle stations in Australië, waar met jagen en foerageren de ogen werden geopend, tot jungle tochten en het ontdekken van local cuisine in Azië. Passie en fascinatie voor heerlijk eten kregen de overhand en Peter stuurde een sollicitatie naar Jamie Oliver’s Fifteen te Amsterdam. Dat was de eerste commerciële keuken waar hij binnen stapte. Peter heeft hier veel geleerd in zijn eerste jaren. Hij volgde ernaast een formele Koks en Patisserie opleiding en begon te begrijpen dat het gaat om goed, heel goed eten.

Na Fifteen is Peter via o.a. Gustavino terecht gekomen bij het Conservatorium hotel, waar hij veel leerde van de stijl van Schilo van Coevorden. Schilo leerde hem dat een chef zoveel meer kan zijn dan iemand die alleen maar goed kan koken. Daarna heeft Peter zichzelf aangesloten bij Dirk Mooren, die op dat moment aan de wieg stond van Café Panache.

Eind 2017 verliet Peter Café Panache als een volwaardige Chef-kok, de kneepjes van het vak geleerd en klaar om zelf te creëren en presteren. Een Chef-kok die dol is op koken en verslaafd aan het creatieve proces. Daar waar het restaurantwezen duidelijke grenzen heeft, geven catering opdrachten ongelimiteerde uitdagingen en daarmee enorm veel plezier!

In het kort:

OPLEIDING
Culinair Centrum Beverwijk:
  • Diploma Zelfstandig werkend kok niveau 4
  • Diploma Patisserie
ERVARING
  • Cafe Panache – Head Chef
  • Conservatorium Hotel – Sous Chef
  • Fitch & Sui – Chef de Partie
  • Gustavino – Chef de Partie
Bezoek Peter Mooij op LinkedIn voor meer informatie.